Glyptotekets Unikke Samlinger og Udstillinger

Glyptoteket har en bemærkelsesværdig samling af antikke kunstgenstande, som stammer fra opdagelsesrejser i Middelhavsområdet. Blandt de mest fascinerende stykker er en række velbevarede skulpturer fra det antikke Grækenland og Rom. Disse værkerne giver et unikt indblik i de store opdagelsesrejsendes møde med den klassiske oldtid og den betydning, den havde for den europæiske kunst og kultur. Udstillingen viser, hvordan disse rejsende bragte antikke mesterværker til Danmark og dermed åbnede vores øjne for en svunden civilisation.

Nordisk Bronzealder i Storslået Udstilling

Glyptoteket huser en imponerende samling af nordiske bronzealderkunst, der præsenteres i en storslået udstilling. Besøgende kan fordybe sig i de fascinerende genstande og opleve den rige kulturarv fra denne periode. Udstillingen viser, hvordan bronzealderens kunstnere formåede at skabe unikke og detaljerede værker, der stadig imponerer i dag. Besøgende anbefales at udforske Glyptotekets samlinger og udstillinger for at opleve denne enestående samling af nordisk bronzealderkunst.

Egyptiske Skatte fra Faraonernes Tid

Glyptotekets egyptiske samlinger er blandt de mest betydningsfulde i verden. Samlingen omfatter mere end 10.000 genstande, der repræsenterer mere end 3.000 års egyptisk historie. Besøgende kan opleve alt fra storslåede sarkofager og mumier til smykker, statuer og andre kunstskatte fra faraonernes tid. Samlingen giver et unikt indblik i den gamle egyptiske civilisation og dens rige kulturarv. For Kunstelskere – her er din destination er et besøg på Glyptoteket en sand oplevelse.

Klassisk Græsk Kunst i Fremragende Tilstand

Glyptotekets samling af klassisk græsk kunst er af særlig høj kvalitet og i fremragende tilstand. Samlingen omfatter en bred vifte af skulpturer, relieffer og andre kunstgenstande fra den græske oldtid. Mange af genstandene stammer fra vigtige arkæologiske udgravninger og er derfor sjældne og værdifulde. Besøgende kan beundre den fine detaljerigdom og den høje tekniske udførelse, som kendetegner den klassiske græske kunsttradition. Udstillingerne giver et unikt indblik i den antikke græske civilisation og dens kunstneriske præstationer.

Italiensk Renaissance – Mesterværker Præsenteret

Glyptotekets italienske renæssancesamling er en af de mest bemærkelsesværdige i verden. Samlingen omfatter en række mesterværker fra denne storslåede kunstperiode, herunder værker af Michelangelo, Raffael og Tizian. Gæster kan beundre disse enestående kunstskatte i Glyptotekets elegante udstillingslokaler, hvor de præsenteres i en kontekst, der giver et levende indtryk af renæssancens storhed og kompleksitet. Udstillingen tilbyder et unikt indblik i den italienske renæssances kunstneriske og kulturelle arv, som stadig fascinerer og inspirerer kunstelskere over hele verden.

Arkitektoniske Perler fra Middelalderen

Glyptoteket rummer en imponerende samling af arkitektoniske perler fra middelalderen. Blandt de mest bemærkelsesværdige stykker er den storslåede romanske dørgavl fra Viborg Domkirke, som dateres til 1100-tallet. Dette pragtfulde stykke arkitektur er et smukt eksempel på den romanske byggestil, med sine karakteristiske rundbuer og dekorative udsmykninger. Ligeledes kan besøgende beundre den gotiske kalkmalet loft fra Løgumkloster Kirke, som stammer fra 1400-tallet og viser den høje kunstneriske kvalitet i middelalderens kirkeudsmykninger. Disse unikke genstande giver et levende indblik i den danske middelalderarkitektur og dens sofistikerede formsprog.

Moderne Kunst – Eksperimenterende og Grænseoverskridende

Glyptoteket huser en imponerende samling af moderne kunst, der udfordrer grænserne for, hvad der kan betragtes som kunst. Værkerne spænder fra eksperimenterende installationer, der leger med rum og perception, til provokerende performancekunst, der sætter fokus på samfundsmæssige og eksistentielle temaer. Denne del af samlingen er med til at skabe en levende og nysgerrig dialog om kunstens rolle og muligheder i den moderne verden. Besøgende kan forvente at blive overrasket, udfordret og inspireret af de grænseoverskridende kunstneriske udtryk, der udfolder sig på Glyptoteket.

Særudstillinger – Skiftende Fokus, Evigt Interessante

Glyptoteket er kendt for sine særudstillinger, der konstant præsenterer nye og spændende temaer. Disse udstillinger giver museets besøgende mulighed for at fordybe sig i særlige aspekter af samlingerne og kunsthistorien. Hvert år præsenteres der en række skiftende fokusområder, der trækker på museets rige og alsidige samlinger. Udstillingerne er altid velbesøgte og modtager stor opmærksomhed, da de formår at belyse kendte kunstværker på nye og overraskende måder. Glyptoteket tilbyder således sine gæster et evigt skiftende og interessant program, der holder museumsgæsterne nysgerrige og engagerede ved hvert besøg.

Bag Kulisserne – Bevaringsarbejdet på Glyptoteket

Bevaringsarbejdet på Glyptoteket er en kontinuerlig og omhyggelig proces, der sikrer, at museets unikke kunstskatte bevares for eftertiden. Et dedikeret team af konservatorer og fageksperter arbejder tæt sammen for at overvåge tilstanden af samlingerne og iværksætte nødvendige konserveringsindgreb. Dette kan omfatte rengøring, stabilisering og restaurering af kunstværker, der har lidt skade over tid. Museets magasiner huser også en række genstande, der ikke er permanent udstillet, men som kræver regelmæssig pleje og vedligeholdelse. Gennem dette bevaringsarbejde sikrer Glyptoteket, at dets enestående samlinger kan nydes og studeres af generationer af besøgende.

Praktiske Informationer for Besøgende

Glyptoteket er åbent tirsdag til søndag fra kl. 10-17. Billetter kan købes online eller i museets billetsalg. Adgangskort til seniorer, studerende og børn under 18 år kan købes til reduceret pris. Garderobe og toiletter findes i kælderen. Der er mulighed for at købe forfriskninger og let frokost i museets café. Yderligere information om priser, åbningstider og adgang findes på museets hjemmeside.